Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

КСУ розглядатиме справу щодо конституційності окремих положень Закону України "Про звернення громадян"

11 липня 2018, 10:00

Розгляд справи за конституційним поданням Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо відповідності Конституції України (конституційності) окремих положень частини другої статті 8, другого речення частини четвертої статті 16 Закону України "Про звернення громадян".

                                           

У конституційному поданні автор порушує питання про невідповідність Конституції України окремих положень Закону України „Про звернення громадян“ стосовно того, що звернення осіб, визнаних судом недієздатними, не розглядаються, а скарга в інтересах недієздатних осіб подається їх законними представниками.

Автор клопотання у конституційному поданні зазначає, що оспорювані положення Закону встановлюють обмеження для осіб, визнаних судом недієздатними, у реалізації їх права, передбаченого статтею 40 Конституції України, та ставлять недієздатних осіб у несприятливе становище порівняно з іншими громадянами України. Зокрема, позбавляють їх прав висловлювати свою точку зору щодо діяльності органів державної влади, повідомляти про порушення чинного законодавства, вносити клопотання про визнання за ними відповідного статусу, вимагати поновлення порушених  прав та захисту законних інтересів.

За повідомленням прес-служби суду