Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зникнення дівчинки на Одещині: взято під варту підозрюваного у спробі нажитися на горі батьків

19 червня 2019, 18:16

Іванівським районним судом Одеської області було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під варту стосовно жителя Миколаївської області.

До Іванівського районного суду Одеської області надійшло клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під варту стосовно підозрюваного у вчинені кримінального правопорушення передбаченого частиною першою статті 15 частини третьої статті 190 Кримінального кодексу України -  шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

Досліджуючи надані матеріали справи, судом встановлено, що 16 червня 2019 року, перебуваючи на стаціонарному лікуванні в дитячій лікарні м. Первомайск Миколаївської області, побачивши об’яву в соціальних мережах Інтернета, з приводу того, що в смт Іванівка Іванівського району Одеської області, розшукується 11-річна дівчинка, яка пішла на танцювальний гурток та по теперішній час не повернулася додому, в якій був зазначений номер телефону матері, у підозрюваного виник злочинний умисел на заволодіння грошовими коштами, у зв’язку з чим здійснив телефонний дзвінок матері зниклої дівчинки та намагався, шляхом обману, заволодіти коштами у розмірі 10 000 доларів США.

У судовому засіданні прокурором були надані підстави для застосування запобіжного заходу, у вигляді тримання під вартою, відносно підозрюваного, а саме: у зв’язку із тим, що підозрюваний не має стійких соціальних зв’язків, може впливати на потерпілу та свідків шляхом залякування та психологічного тиску, а також підозрюваний має неодноразові судимості.

За результатом судового засідання з урахуванням всіх доказів та ризиків, 19.06.2019 року слідчим суддею Іванівського районного суду Одеської області, винесено ухвалу про задоволення клопотання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, строком на 60 діб, з можливістю внесення застави в розмірі 300 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить  576 300,00 грн.

За повідомленням прес-служби суду