Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Чернігівському окружному адміністративному суді триває стажування кандидатів на посаду судді

19 квітня 2019, 17:11

17 квітня 2019 року в Чернігівському окружному адміністративному суді  стартувала спеціальна підготовка семи кандидатів на посаду судді, яка триватиме до 11 травня 2019 року включно. Так, відповідне стажування проходять Катерина Апанасенко, Алла Бойко, Наталія Воронецька, Олексій Удовик, Олег Косенко, Тетяна Костюкова та Олексій Шестак. Для зручності виконання завдань, передбачених Програмою стажування, та комфортного перебування кандидатів у суді облаштовано робочі місця в окремому кабінеті.

Наставниками для кандидатів на посади суддів під час стажування у суді є судді Валентина Падій та Ірина Соломко. Під час стажування судді-коучі допоможуть слухачам розвинути практичні навички написання проектів процесуальних документів та сприятимуть опануванню професії майбутніми суддями, ділитимуться з ними практичним досвідом.

Сьогодні, 19 квітня, з кандидатами на посади суддів у Чернігівському окружному адміністративному суді поспілкувався суддя Верховного Суду України у відставці, тренер Національної школи суддів України Олександр Потильчак. Він привітав майбутніх суддів з початком стажування та побажав всім успіхів і плідної роботи, поспілкувався з суддями-наставниками, з якими кандидати будуть проходити шлях практичної підготовки.

Нагадаємо, загалом у місцевих адміністративних судах України стажуються 370 майбутніх суддів. У програмі стажування передбачено ознайомлення з організацією діловодства в окружних адміністративних судах, порядком підготовки до судового розгляду адміністративних справ та порядком ведення судових засідань, аналіз проведеної роботи з наставником, проведення підготовчого судового засідання, а також підготовка проектів процесуальних документів у адміністративному судочинстві у взаємодії з наставниками (коучами). У процесі проходження стажування кожен слухач і слухачка мають виконати об’єм завдань, визначених в індивідуальному плані.

Бажаємо кандидатам плідної праці, отримання нових професійних навичок та легкого шляху до мрії!

За повідомленням прес-служби суду