Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одеський апеляційний суд не знайшов підстав для визнання незаконним звільнення директора комунального підприємства «Обласний інформаційно-аналітичний центр»

13 березня 2019, 12:19

Одеський апеляційний суд залишив без змін рішення Приморського районного суду м. Одеси від 31 жовтня 2018 року та не знайшов підстав для визнання незаконним звільнення колишнього директора КП «Обласний інформаційно-аналітичний центр» Одеської обласної державної адміністрації.

Встановлено, що КП «Одеський інформаційно-аналітичний центр» перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, повноваження з управління яким делеговано обласній державній адміністрації. На підставі рішення Одеської обласної ради «про укладення контракту з директором комунального підприємства» було вирішено укласти контракт з Т. строком на 3 роки та доручено голові обласної державної адміністрації укласти відповідний контракт. Термін дії контракту було встановлено з 01.06.2015 року по 01.06.2018 року. Розпорядженням Одеської ОДА 01.06.2018 р. Т. було звільнено з посади директора у зв’язку із закінченням строку дії контракту.

Позивач Т., посилаючись на норму ст.241-1 КЗпП України, стверджував, що останнім днем дії контракту було 31 травня 2018 року, і оскільки станом на зазначену дату сторони не вчинили жодних дій, які б свідчили про припинення трудових відносин, а 06.05.2018 року Т. продовжував виконувати свої обов’язки, то на переконання позивача Т. дію договору слід вважати продовженою на невизначений строк. Також, позивач Т. ставив під сумнів наявність повноважень у голови Одеської ОДА на звільнення його з посади директора комунального підприємства.  

Апеляційний суд, відмовляючи у задоволенні апеляційної скарги Т., виходив з того, що суд першої інстанції вірно прийшов до висновку, що останнім днем строку дії контракту, і відповідно робочим днем Т., було 6 травня 2018 року, оскільки про це прямо зазначено у самому контракті і не потребує доказування. Також апеляційний суд погоджується із позицією суду першої інстанції, що звільнення директора комунального підприємства Одеської обласної ради, у разі закінчення строку дії контракту, належить до повноважень голови Одеської ОДА, які були делеговані йому Одеською обласною радою.

 

За повідомленням прес-служби суду