Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У КГС ВС відбулися Національні раунди змагань із міжнародного права імені Філіпа Джессапа

05 лютого 2019, 13:00

Протягом 1–3 лютого 2019 року у приміщенні КГС ВС традиційно проходили національні раунди міжнародних студентських змагань із міжнародного публічного права імені Філіпа Джессапа, започатковані в Гарвардській школі права ще 1960 року.

Найкращі студенти юридичних факультетів із провідних українських університетів вже в 24-те зібралися для того, щоб визначити найбільш достойну команду, яка представлятиме Україну на 60-х міжнародних раундах Конкурсу з міжнародного публічного права імені Філіпа Джессапа у Вашингтоні.

Конкурс проводить Міжнародна асоціація студентів-правників, він є найбільшим судовим змаганням з міжнародного публічного права в світі, у якому беруть участь команди з понад 680 вищих навчальних закладів із 100 країн світу. Суддями цьогорічних змагань стали досвідчені юристи-практики, академіки з України, Грузії, Англії, США, Норвегії, Швеції, Казахстану, Італії, Данії, Нідерландів та Білорусі.

Цьогорічна справа стосувалася захисту навколишнього середовища та тварин, що перебувають під загрозою знищення, порушення культурних і релігійних прав, а також відповідальності держави за порушення міжнародного права.

Фабула справи, яку розробляли найкращі світові фахівці з міжнародного права, порушувала такі питання, як привласнення традиційних знань для комерційних цілей, відповідальність держави за корпоративну деградацію навколишнього середовища та порушення прав людини.

У цьогорічному національному відбірковому раунді взяли участь студентські команди з провідних вищих навчальних закладів України, зокрема:

- Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка;

- Київського національного університету імені Тараса Шевченка, юридичний факультет;

- Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна;

- Львівського національного університету імені Івана Франка;

- Українського Католицького Університету;

- Національного авіаційного університету;

- Національного університету «Києво-Могилянська академія»;

- Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого;

- Національного університету «Одеська юридична академія».

Національним чемпіоном стала команда з Національного університету «Києво-Могилянська академія», яка буде представляти Україну на міжнародних раундах у Вашингтоні (США). Друге місце посіла команда із Львівського національного університету імені Івана Франка.

В номінації «Best Oralist» (Найкращий оратор) перемогу здобув Денис Гаценюк – студент Національного університету «Києво-Могилянська академія». Нагороду за кращий Memorial (письмову роботу, яку готували учасники) отримала команда із Львівського національного університету імені Івана Франка.

КГС ВС щиро вітає переможця та бажає успішно представити Україну на міжнародному рівні.

Національним адміністратором національних раундів імені Філіпа Джессапа вже дев’ять років поспіль виступає юридична фірма «Марченко Партнерз».

Організатори Конкурсу з міжнародного публічного права імені Філіпа Джессапа подякували КГС ВС за багаторічне сприяння в проведенні студентських дебатів.

 

За повідомленням прес-служби суду