Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На Миколаївщині відбудеться обговорення проекту «Інституційна реформа прокуратури»

16 січня 2019, 17:32

     16-17 січня 2019 року у конфернц-залі готелю Рейкарц Рівер Миколаїв відбудеться круглий стіл для прокурорів, суддів та слідчих поліції з ідентифікації проблем застосування кримінального процесуального законодавства.

     Захід організовано Консультативною місією Європейського Союзу (КМЄС) в Україні в рамках реалізації другого етапу проекту «Інституційна реформа прокуратури».

    Серед присутніх експертів від КМЄС: Карін Сігстедт  - старший радник з питань прокуратури (фінанси) в Україні, Володимир Головатенко – спеціаліст з питань реформування прокуратури КМЄС в Україні та модератор – Юрій Аліфанов  – суддя у відставці, викладач  Національної школи суддів України.

     У заході беруть участі судді, прокурори та слудчі поліції Миколаївщини. Серед суддів Миколаївщини у круглому столі беруть участь:

     Ірина Боброва – заступник голови Заводського районного суду міста Миколаєва;

     Олег Кирильчук – суддя Ленінського районного суду міста Миколаєва;

     Людмила Семенова – суддя Жовтневого районного суду Миколаївської області;

     Наталія Шаронова – суддя Миколаївського районного суду Миколаївської області;

     Інна Скарницька – суддя Братського районного суду Миколаївської області.

     Судді Миколаївського апеляційного суду також були запрошені на даний захід, але у зв’язку з великою кількістю призначених справ не змогли взяти участь.

 

     Захід спрямовано на обговорення окремих труднощів застосування кримінального процесуального законодавства, які перешкоджають посиленню інституційної спроможності прокуратури та ефективності дії норм кримінального процесуального законодавства з метою відшукання відповідних рішень, а також посилення професійного діалогу між прокурорами, слідчими суддями та слідчими поліції Миколаївської області.

 

    За повідомленням прес-служби суду