Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На базі Донецького апеляційного суду відбулись навчання по відпрацюванню дій під час конвоювання затриманих

22 жовтня 2018, 09:49

18 жовтня 2018 року в приміщенні Донецького апеляційного суду у м. Маріуполі відбувся практичний етап навчання підрозділів конвойної служби управління поліції та військової частини № 3057 Національної гвардії України по відпрацьовуванню дій під час конвоювання затриманих та взятих під варту осіб до судових установ Донецької області.

  

Під час практичних занять поліцейські конвойного підрозділу та військовослужбовці Нацгвардії України розібрали не тільки загальні дії під час конвоювання затриманих, а й змоделювали надзвичайні ситуації, що можуть виникнути в процесі їх перевезення. Колеги обмінялися досвідом своєї роботи та відпрацьованими алгоритмами дій посадки та висадки осіб зі спеціальних автомобілів, огляду залів судових засідань, доставки у них конвойованих, їх обшуку, а також дій під час виникнення надзвичайних ситуацій та усунення порушень громадського порядку затриманими чи взятими під варту особами.

   

Також учасники навчання обговорили подальшу взаємодію у виконанні службових завдань та можливі варіанти вирішення нестандартних ситуацій.

  

Такі спільні навчання проведені з метою підвищення професійного рівня поліцейських, їх психологічної готовності до швидких і правильних рішень у нетипових умовах, якісного виконання покладених завдань, а також з метою забезпечення в подальшому безпечного перебування в приміщенні Донецького апеляційного суду суддів, працівників апарату та відвідувачів суду.

За повідомленням прес-служби суду