Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Закарпатської області взяв курс на електронне судочинство 

21 травня 2018, 13:59

19 травня 2018 року в місті Одеса, Асоціацією слідчих суддів України, за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)   в рамках програми  «Нове правосуддя» відбулась Науково-практична конференція «Електронне судочинство – нове обличчя правосуддя».

Серед присутніх фахівців на конференції : голова Київського районного суду м. Одеси, голова АССУ Сергій Чванкін, представник програми «Нове правосуддя», в.о. Директора відділу програми з розвитку демократії та врядування Даніел Раян, член ВРП Ігор Артеменко, голова Одеського апеляційного адміністративного суду Андрій Бітов, голова Апеляційного суду Хмельницької області Сергій Болотін, тощо.

Від Апеляційного суду Закарпатської області у конференції взяв участь начальник матеріально – технічного забезпечення та інформаційних технологій – Кирил Тютченко.

Нагадаємо, що у рамках проведення судової реформи в Україні з 17 червня 2013 року відповідно до наказів Державної судової адміністрації України у всіх місцевих та апеляційних судах загальної юрисдикції було запроваджено порядок обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу.

         Електронний суд дозволяє:

  • обмін документами в електронному вигляді між судом та сторонами процесу, зокрема надходження процесуальних і непроцесуальних документів в електронному форматі, скріплених електронно-цифровим підписом шляхом направлення їх на офіційну електронну адресу суду;
  • прискорення проходження справ та перегляд інформації про стадії розгляду справ, включаючи формування, розгляд та рух справ по судових інстанціях, а також зберігання справ в електронному вигляді;
  • електронний обмін документами за єдиним державним стандартом між всіма державними органами й установами ( прокуратурою, міграційною службою, виконавчою службою, національною поліцією, фіскальними органами, центром безоплатної вторинної правової допомоги, прикордонною службою);
  • здійснення оплати судового збору он-лайн та надсилання судової повістки у вигляді смс-повідомлень;
  • автоматичне оформлення виконавчих документів та направлення їх до виконавчої служби.

Окремі елементи електронного судочинства будуть запроваджені в Апеляційному суді Закарпатської області вже на протязі місяця.

За повідомленням прес-служби суду