Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Антикорупційне законодавство: європейські стандарти та національне законодавство, практика застосування.

21 травня 2018, 12:09

18 травня 2018 року суддею Апеляційного суду Одеської області, кандидатом юридичних наук Олегом Копіцєю в Одеському регіональному відділенні Національної школи суддів України в рамках проведення періодичних навчань суддів місцевих загальних судів з метою підвищення рівня кваліфікації був проведений тренінги на тему «Провадження у справах про адміністративні правопорушення» та «Антикорупційне законодавство».

Програма занять, що відбулися, передбачала проведення інтерактивних лекцій, в яких були докладно висвітлені практично всі аспекти антикорупційного міжнародного та національного законодавства, а також проблемні аспекти розгляду окремих категорій справ про адміністративні правопорушення.

Зокрема, суддя Апеляційного суду Одеської області, кандидат юридичних наук Олег Копіца ознайомив слухачів з міжнародними стандартами у сфері запобігання корупції, а також з положеннями діючого антикорупційного законодавства України.     

Також Олег Копіца розкрив слухачам окремі аспекти запобігання корупції, особливостей Е-декларування майна, доходів, витрат і зобов’язань фінансового характеру, моніторингу способу життя, потенційного та реального конфлікту інтересів та способів його врегулювання.

В лекції, присвяченої провадженню у справах про адміністративні правопорушення, Олег Копіца зосередив увагу слухачів нам питаннях, пов’язаних з забезпеченням права на захист у справах про адміністративні правопорушення, підставах та порядку повернення матеріалів адміністративного правопорушення для належного оформлення, практиці застосування адміністративних стягнень та окремо привернув увагу на практику Європейського суду з прав людині у справах про адміністративні правопорушення.

 На завершення програми, після обговорення результатів проведеного тренінгу та підведення підсумків, Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України учасникам заходу були вручені сертифікати.

 

За повідомленням прес-служби суду