Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Кобеляцького районного суду завітали школярі

21 травня 2018, 12:06

17 травня 2018 року до Кобеляцького районного суду Полтавської області завітали учні 9-х класів Кобеляцької ЗОШ № 2 ім. Олеся Гончара. Зустрічали відвідувачів голова суду Омельченко І.І., керівник апарату суду Гармаш С.В., заступник керівника апарату суду Пасько В.О, на яку покладено обов’язки прес-секретара суду.

Керівник апарату суду Світлана Гармаш,  у доступній для учнів формі розповіла про принципи роботи суду, а також про те, які функції виконує апарат суду.

В залі судових засідань діти   побачили  місце  для  утримання осіб під вартою, дізналися, що суддя здійснює правосуддя в мантії  з нагрудним  знаком, які є  символом влади судді та його правом здійснювати свої повноваження в судовому засіданні.

З привітальним словом до учнів звернулась голова суду Ірина Омельченко, яка розповіла про очолюваний нею суд, пояснила школярам їх права та обов’язки. Окремо відмітила з якого моменту настає кримінальна відповідальність та про наслідки вчинення кримінального правопорушення неповнолітніми, пояснила школярам відповідальність за вчинення адміністративних проступків, зокрема, що стосуються хуліганства.

 

Актуальною темою для лекції стала тема   підліткової злочинності. Адже ця проблема стоїть не тільки перед працівниками поліції, а і перед всім суспільством в цілому, бо підлітки - це діти, а діти наше майбутнє.

Поділилася власним досвідом роботи судді, в той же час наголосила, що робота судді вимагає постійного підвищення кваліфікації.

В ході лекції учні задавали різноманітні запитання та намагалися отримати нові знання.

 По завершенню заходу голова суду Омельченко І.І. побажала учням успіхів у навчанні та запропонувала і надалі проводити такі зустрічі для підвищення правової культури.

Діти покидали приміщення суду сповнені приємних вражень від побаченого та почутого.

Сподіваємося, що час, проведений в Кобеляцькому районному суді, сприятиме формуванню поваги до суду.

 

За повідомленням прес-служби суду