Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд стягнув із мешканців приватної оселі заборгованість за спожиту електроенергію у сумі понад 350 тисяч гривень

28 березня 2024, 11:57

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області задовольнив позов ТОВ «Хмельницькенергозбут» та ухвалив стягнути на користь підприємства в солідарному порядку з двох мешканців приватної оселі у Хмельницькому 356 887,48 гривень заборгованості за спожиту електроенергію.

Матір та син зареєстровані та проживають разом за однією адресою. Попри те, що ТОВ «Хмельницькенергозбут», як постачальник електричної енергії свої зобов`язання виконував у повному обсязі, відповідачі своїх зобов`язань тривалий час не виконували та за спожиту електроенергію не розраховувалися, йдеться у матеріалах справи. Вказана заборгованість виникла в період із 1 січня 2022 року до 1 серпня 2023 року. 

У судове засідання прибув тільки один із відповідачів, він повністю визнав позов та не заперечував щодо його задоволення в зазначеному розмірі. 

Судові витрати у справі складаються з судового збору в сумі 5 353,31 грн, сплачені позивачем при зверненні з позовом. Суд стягнув цю суму з відповідачів на користь позивача по 2 676,6 гривні з кожного.

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області