Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Банкрутство фізичної особи: суд відкрив провадження у справах

03 червня 2020, 12:15

Провадження у справах про банкрутство регулюється Кодексом України з процедур банкрутства, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України (частина перша статті другої Кодексу України з процедур банкрутства).

Кодекс встановлює умови та порядок відновлення платоспроможності боржника - юридичної особи або визнання його банкрутом з метою задоволення вимог кредиторів, а також відновлення платоспроможності фізичної особи.

Неплатоспроможність - це неспроможність боржника виконати після настання встановленого строку грошові зобов`язання перед кредиторами не інакше, як через застосування процедур, передбачених цим Кодексом (стаття 1 Кодексу України з процедур банкрутства).

Провадження у справах про неплатоспроможність боржника - фізичної особи, фізичної особи - підприємця здійснюється в порядку, визначеному цим Кодексом для юридичних осіб, з урахуванням особливостей, встановлених цією Книгою (стаття 113 Кодексу України з процедур банкрутства).

Провадження у  справі про  неплатоспроможність боржника - фізичної  особи може бути відкрито лише  за  заявою боржника (стаття 115 Кодексу України з процедур банкрутства).

01.06.2020 за наслідками підготовчого засідання Господарський суд Чернігівської області відкрив провадження у справах про неплатоспроможність фізичної особи  № 927/318/20 та 927/403/20.

В ухвалах про відкриття провадження у справі від 01.06.2020 судом введено мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника; введено процедуру реструктуризації боргів боржника; призначено керуючого реструктуризацією боржника.

Керуючого реструктуризацією боржника зобов`язано надати суду  відомості про результати розгляду вимог кредиторів та реєстр вимог кредиторів боржника, організувати і провести інвентаризацію майна боржника та визначити його вартість, а також підготувати та подати до господарського суду, схвалений зборами комітету кредиторів та погоджений з боржником план реструктуризації боргів боржника.

Головне управління ДПС у Чернігівській області зобов`язано надати керуючому реструктуризацією та суду інформацію про доходи боржника, інформацію про відкриті рахунки боржника та членів його сім`ї і про майно, задеклароване такими особами при перетинанні кордону,

Орган державної прикордонної служби зобов`язано надати керуючому реструктуризацією та суду інформацію про перетинання боржником   та членами її сім`ї   державного кордону за останні три роки.

Банківську установу, в якій відкрито рахунок боржника зобов’язано  надати керуючому реструктуризацією та суду інформацію про залишок коштів на рахунку боржника.

З метою виявлення кредиторів,  оголошення про відкриття провадження у справах про неплатоспроможність боржника оприлюднено на офіційному веб-порталі "Судова влади України".

Попередні засідання суду у справах № 927/318/20 та 927/403/20 призначені на 15.07.2020.

З ухвалами Господарського суду Чернігівської області від 01.06.2020  у справах № 927/318/20 та 927/403/20 можна ознайомитись у Єдиному державному реєстрі судових рішень: http://reyestr.court.gov.ua/ .

За повідомленням прес-служби суду