Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Сумської області повернув територіальній громаді майновий комплекс вартістю 645 тис. грн

27 травня 2020, 16:44

До суду звернувся заступник керівника Шосткинської місцевої прокуратури Сумської області до відповідача ТОВ «Водолій-БС» про повернення нерухомого майна територіальній громаді Ямпільської селищної ради, а саме водопроводу 1970 року випуску, загальною вартістю 645 тис. грн.

Судом встановлено, що договір оренди водопроводу нотаріально не посвідчувався, його державна реєстрація не проводилася. Таким чином, ураховуючи факт відсутності нотаріального посвідчення та державної реєстрації договору, він є неукладеним. Відтак, відповідач користувався нерухомим майном комунальної власності без достатніх правових підстав.

У рішенні Господарського суду Сумської області № 920/278/20 від 12.05.2020 сказано: «Недодержання законодавчо передбаченої процедури укладення договору оренди призводить до невизначеності у правовідносинах щодо використання майна територіальної громади, зокрема кола суб’єктів, що мають право використовувати вказане майно та дбати про його належний стан, нести відповідальність за його пошкодження чи знищення. Крім того, враховуючи, що спірне нерухоме майно призначене для забезпечення населення послугами з водопостачання та водовідведення, використання його відповідачем без належних правовстановлюючих документів не сприяє якісному й стабільному забезпеченню населення району відповідними комунальними послугами».

Суд вирішив задовольнити позов прокурора та зобов'язати товариство повернути територіальній громаді майновий комплекс.

 

За повідомленням прес-служби суду