Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ініціював питання про кримінальну відповідальність особи за каліцтво тварини з пневматичної зброї

05 червня 2020, 16:22

За результатами розгляду справи про адміністративне правопорушення, передбачене частиною першою статті 89 КУпАП (жорстоке поводження з тваринами), судом було прийняте рішення, що в діях особи, яка притягувалася до адміністративної відповідальності є ознаки кримінального правопорушення (злочину).

У зв’язку з цим, справу направлено до прокуратури для організації досудового розслідування.

Причиною прийняття такого рішення суду є наявність відомостей про можливе спричинення постраждалій тварині - кішці тілесних ушкоджень, які призвели до її каліцтва (довічного кульгання), що підтверджується наданими потерпілим - господарем постраждалої тварини рентгенівськими знімками. 

Відповідно до протоколу про адміністративне правопорушення, особі, яка притягувалась до адміністративної відповідальності ставилося у провину здійснення пострілу по тварині з пневматичної зброї.

Довідка:

  • максимальне стягнення (покарання) за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 89 КУпАП становить штраф у розмірі 5100 гривень;
  • вчинення кримінального правопорушення (злочину), передбаченого частиною першою статті 299 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з тваринами) карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

За повідомленням прес-служби суду