Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд переглянув запобіжний захід одному із миколаївських поліцейських

05 червня 2020, 15:39

Сьогодні Миколаївський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу захисника в інтересах підозрюваного на ухвалу слідчого судді Заводського районного суду м. Миколаєва. Так, ухвалою слідчого судді до співробітника поліції застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 25 липня 2020 року без визначення розміру застави.

Не погодившись із рішенням слідчого судді, захисник просив його скасувати та постановити нову ухвалу, якою змінити підозрюваному запобіжний захід на більш м’який або визначити альтернативний запобіжний захід – заставу.

У клопотанні слідчого, погодженого з прокурором, поданому до суду першої інстанції сторона обвинувачення не заперечувала про можливість застосування до  підозрюваного альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави з покладенням обов’язків передбачених статтею 194 КПК України.

За результатами розгляду справи Миколаївським апеляційним судом постановлено ухвалу, якою апеляційну скаргу захисника в інтересах підозрюваного задоволено частково. Ухвалу слідчого судді Заводського районного суду м. Миколаєва скасовано. Постановлено нову ухвалу, якою підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 25 липня 2020 року з можливістю внесення застави у розмірі 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 210 200, 00 грн.

Довідково:  Органами досудового розслідування трьох працівників поліції та курсант Національної академії внутрішніх справ підозрюються у перевищенні влади або службових повноважень, що супроводжувалися насильством, що ображають особисту гідність потерпілого (частина друга статті 365 Кримінального кодексу України).

Так, у квітні цього року правоохоронці розслідуючи кримінальне провадження за фактом викрадення енергії шляхом її самовільного використання (частиною першою статті 188-1 Кримінального кодексу України), підозрюються у побитті адміністратора майнінг ферми, намагаючись встановити її реального власника. Згідно з висновком експерта, потерпілий отримав легкі тілесні ушкодження.

За повідомленням прес-служби суду