Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

НАЗК погодило Антикорупційну програму Служби судової охорони на 2020-2022 роки  

05 червня 2020, 11:06

Національне агентство з питань запобігання корупції погодило Антикорупційну програму Служби судової охорони на 2020-2022 роки.

Цей документ було розроблено відповідно до вимог Закону України “Про запобігання корупції”. Антикорупційна програма Служби судової охорони встановлює комплекс стандартів, правил і процедур щодо запобігання, виявлення та протидії корупції в Службі судової охорони з метою неприйняття та осуду корупції в усіх її проявах співробітниками і працівниками Служби.

Відповідно до цієї програми, з метою чесного й законного виконання співробітниками і працівниками своїх службових обов’язків у Службі судової охорони створюється ефективна система запобігання і протидії корупції в усіх структурних підрозділах. Запускаються механізми запобігання корупції, виявлення конфлікту інтересів, порушенню етичних стандартів поведінки та забезпечення контролю за дотриманням правил доброчесності співробітниками і працівниками Служби.

Також налагоджується системний процес виявлення та оцінки корупційних ризиків у діяльності Служби судової охорони з подальшим вжиттям заходів, спрямованих на мінімізацію та усунення таких ризиків.

Крім того, програма забезпечує виконання рекомендацій антикорупційних моніторингових механізмів від таких авторитетних міжнародних організацій, як ООН, ЄС, GRECO та інших.

У рамках програми заплановано проведення комплексу інформаційних заходів для ознайомлення громадськості із заходами щодо запобігання корупції з метою впровадження механізмів прозорості, доброчесності, зниження корупційних ризиків у системі Служби судової охорони та підвищення рівня довіри громадян до її діяльності.

Більш детально з Антикорупційною програмою Служби судової охорони на 2020-2022 роки можна ознайомитися на офіційному сайті Служби за посиланням: https://sso.gov.ua/antykorupczijna-programa-sso/

За повідомленням прес-служби ССО