Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У поновленні на роботі виховательки козятинського дитсадка, яка нібито знущалася над вихованцями, відмовлено

23 липня 2019, 18:13
Рішення Козятинського міськрайонного суду Вінницької області, яким виховательці П. одного із дитячих садків міста було відмовлено у поновленні на роботі у Козятинському ДНЗ № 6 Козятинської міської ради Вінницької області було підтримано Верховним Судом. Це питання стало темою обговорення і місцевої громаді, і ЗМІ.
 
Батьки публічно звинуватили виховательку дитсадка в знущанні над дітьми, заявили, що жінка нібито з виховною метою примушувала малечу ясельної групи мити підлогу, зв’язувала простирадлом та натирала язики йодом. Дитсадок відреагував на претензії батьків, звільнивши виховательку з роботи. Вихователька оскаржила це рішення і 28 липня 2017 року до суду надійшла позовна заява від громадянки П. про поновлення на роботі стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди.
 
Справу розглядав суддя Воронюк В.А. Рішенням Козятинского міськрайонного суду від 22 лютого 2018 року громадянці П. було відмовлено у поновленні на роботі та стягненні середнього заробітку за час вимушеного прогулу. Однак, 26 квітня 2018 року апеляційну скаргу гр. П. було задоволено та скасовано рішення Козятинського міськарйонного суду Вінницької області від 22 лютого 2018 року. Постановою також було скасовано наказ завідувачки дошкільного навчального закладу № 6 Козятинської міської ради Вінницької області та стягнуто середній заробіток за час вимушеного прогулу. Однак, це рішення апеляційного суду викликало чергову хвилю суспільного обговорення та реакцію дошкільного закладу.
 
8 травня 2018 року дошкільний навчальний заклад № 6 Козятинської міської ради Вінницької області звернувся до Верховного Суду із касаційною скаргою на постанову апеляційного суду Вінницької області від 26 квітня 2018 року.
 
22 травня 2019 року постановою Верховного Суду касаційну скаргу дошкільного навчального закладу № 6 Козятинської міської ради Вінницької області задоволено. Постанову апеляційного суду Вінницької області про поновлення гр. П. на роботі скасовано.
 
Таким чином, рішення Козятинського міськрайонного суду Вінницької області від 22 лютого 2018 року, яким гр. П. відмовлено у поновленні на роботі та стягненні середнього заробітку за час вимушеного прогулу, залишено в силі.
 
 
 
 
За повідомленням прес-служби суду