Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду надійшов обвинувальний акт за фактом загибелі малолітньої дитини через несправність ліфту у січні 2019 року

23 липня 2019, 17:22

22 липня 2019 року до Ковпаківського районного суду міста Суми з Прокуратури Сумської області надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 5 осіб за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частиною другою статті 367 та частиною другою статті 272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання  робіт  з  підвищеною  небезпекою  на  виробництві  або  будь-якому підприємстві особою, яка зобов'язана їх дотримуватись,  що  спричинило загибель людини, та службової недбалості, а саме службової недбалості, а саме неналежного виконання службовою особою  своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки).

За обвинувальним актом фактичні обставини мали місце 02.01.2019, близько 16 години 15 хвилин під час користування пасажирським  ліфтом  по вул. Супруна у м. Суми.

Несправність ліфтового обладнання призвела до затискання дитячого візка з дитиною між верхньою частиною кабіни ліфта та металевим порогом і, як наслідок, отримання дитиною травм не сумісних із життям.

Кримінальним кодексом України за частиною другою статті 272 передбачено покарання: обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За частиною другою статті 367 Кримінальним кодексом України передбачено покарання: позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Справа №592/11188/19 за наслідками автоматизованого розподілу судових справ між суддями передана на розгляд судді Катрич Ользі Михайлівні.

 

За повідомленням прес-служби суду