Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся моніторинговий візит Голови Ради суддів України до Київського апеляційного суду  

22 травня 2019, 17:19

Забезпечення прозорості здійснення судочинства є одним із основних завдань судової реформи, що наразі триває в Україні. Транспарентність правосуддя та постійне інформування громадськості про результати діяльності органів судової влади – це реальна вимога сучасного суспільства, яка має забезпечити довіру громадян та зміцнити високий авторитет суду.

Так, 20 травня 2019 року у Київському апеляційному суді відбулася зустріч з Головою Ради суддів України Олегом Ткачуком.

Вітаючи гостя, голова Київського апеляційного суду Ярослав Головачов щиро подякував Голові Ради суддів України за проявлену зацікавленість до організації роботи установи та зауважив, що невпинно ведеться активна робота над технічним удосконаленням та оптимізацією приміщення суду згідно з вимогами часу, підвищення комфортності і зручності умов перебування відвідувачів суду та якісного розвитку діалогу між судовою владою і суспільством.

Під час візиту відбувся ґрунтовний діалог стосовно структури та організації роботи суду, сучасних інформаційно-телекомунікаційних технологій, що використовуються у суді, а також інноваційних підходів у наданні послуг відвідувачам суду.

_DSC0009

_DSC0016

Голова Київського апеляційного суду зазначив, що для підвищення комфортності та зручності приміщення суду оснащено безкоштовним доступом до мережі Інтернет через Wi-Fi та стаціонарними універсальними зарядними пристроями для мобільних телефонів, планшетів та інших портативних пристроїв; у коридорах суду встановлено кулери з питною водою та надано вільний доступ до копіювальної техніки. Окрему увагу було приділено функціонуванню системи електронного керування чергою, що була запроваджена вперше серед судів України саме у Київському апеляційному суді.

_DSC0002

_DSC0028

Говорили також і про систему відеоконференцзв’язку Київського апеляційного суду та процедуру зовнішнього обміну інформацією між судом та іншими державними інституціями.

_DSC0042

_DSC00391

_DSC0070

Заключним етапом зустрічі стало знайомство з музейною експозицією, що знаходиться у Київському апеляційному суді.

«Це, безумовно, один з найкращих судів в Україні. Суд, в якому приємно працювати і суддям, і працівникам апарату суду. Суд, в якому забезпечено всі умови для комфортного перебування громадян. Подібні інноваційні рішення, що пропонує Київський апеляційний суд у сфері взаємодії суду з громадянами, є необхідними, є вимогою часу, і приємно, що ця судова установа крокує у ногу з ним. Мені б дуже хотілося бачити всі суди України саме такими», – резюмував зустріч Голова Ради суддів України Олег Ткачук.

 

За повідомленням прес-служби суду