Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд поновив платоспроможність ПАТ «Одеський портовий завод»

22 березня 2019, 10:57

П’ятий апеляційний адміністративний суд розглянув справу Одеського припортового заводу до податкової, залишив без змін рішення Одеського окружного адміністративного суду.

20 березня 2019 року колегія суддів П’ятого апеляційного адміністративного суду розглянула апеляційну скаргу Одеського управління Офісу великих платників податків ДФС на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 30 жовтня 2018 року у справі за позовом ПАТ «Одеський припортовий завод» до Одеського управління Офісу великих платників податків ДФС, Управління державної казначейської служби України у м. Одесі, Одеської області щодо визнання протиправною бездіяльності та зобов'язання вчинити певні дії.

Позовні вимоги стосувалися визнання протиправною бездіяльності Одеського управління Офісу великих платників податків ДФС, а також зобов’язання підготувати та подати до ГУ Державної казначейської служби України в Одеській області висновок про повернення з Державного бюджету України надмірно сплаченого податку на прибуток підприємства та подати до суду звіт про виконання судового рішення.

Ціна позову – майже 500 млн. грн.

Нагадуємо, 30 жовтня 2019 року судом І-ої інстанції частково задоволено позов ПАТ «Одеський припортовий завод».  

Текст рішення суду І-ї інстанції доступний за посиланням: https://bit.ly/2TP7KJS

За результатами апеляційного розгляду, колегія суддів П’ятого апеляційного адміністративного суду постановила:

  • Залишити без задоволення апеляційну скаргу Одеського управління Офісу великих платників податків ДФС, а рішення Одеського окружного адміністративного суду від 30 жовтня 2018 року – без змін.

Таким чином, суд констатував порушення вимог законодавства з боку суб’єкта владних повноважень та поновив платоспроможність позивача. Рішення суду призведе до погашення заборгованості з виплати заробітної плати перед працівниками підприємства південного регіону, погашення черги зобов’язань перед контрагентами та виконання інвестиційних програм.

Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дня її прийняття та може бути оскаржена до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня проголошення.

З судовим рішенням у справі №815/2307/18 можна буде ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень після виготовлення повного тексту.

 

За повідомленням прес-служби суду