Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Коментар Голови КСУ Станіслава Шевчука щодо заяви Української асоціації міжнародного права

22 березня 2019, 10:11

Українська асоціація міжнародного права 19 березня 2019 року прийняла заяву, в якій, зокрема, йдеться про підтримку одного з кандидатів на посаду Президента України на чергових виборах Президента України у 2019 році.

«Україна почала писати власну історію успіху, але її продовження залежить від вибору громадян України вже на чергових виборах Президента України у 2019 році. Україна не може дозволити собі витрачати час на підготовку і навчання нового Президента до виконання своїх обов'язків на міжнародній арені. Політика ж компромісу з державою-агресором, за якої українська влада боялася твердо відстояти національні інтереси України і яку пропагують деякі кандидати в Президенти, лише призвела до зростання кількості зазіхань на інтереси Української держави та порушень норм міжнародного права.

Окремі кандидати в Президенти України або обходять нагальні зовнішньополітичні проблеми України, або намагаються висловити свою програму по-старому, так, щоб не нервувати «старшого брата», або ж цинічно обіцяють мир, поступившись суверенними територіальними або іншими життєво необхідними інтересами України», – йдеться у заяві.

Крім того, УАМП переконана у необхідності продовження існуючого зовнішньополітичного курсу на жорстке відстоювання інтересів України, ефективний захист її безпеки та закликає до підтримки кандидатури чинного Президента України на чергових виборах Президента України у 2019 році.

Хочу акцентувати увагу, що я, хоча і є членом Правління, не брав участі у відповідному засіданні Української асоціації міжнародного права та не маю жодного відношення до цієї заяви. Як Голова і суддя Конституційного Суду України я є поза політикою та будь-якими політичними, зокрема, виборчими процесами, що відбуваються у державі. Підкреслюю, що Конституційний Суд України є органом конституційної юрисдикції, який здійснює свою діяльність на засадах незалежності, гласності та верховенства права.

 

За повідомленням прес-служби суду