Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд злочинів проти національної безпеки, надання дозволів на негласні слідчі розшукові дії та практика ЄСПЛ: судді-криміналісти підвищували професійну кваліфікацію

19 березня 2019, 16:41

Протягом тижня представники загальних апеляційних судів опановували в Національній школі суддів України тонкощі й нюанси міжнародного та вітчизняного законодавства, обговорювали проблемні питання прийняття рішень та ділилися власним досвідом розгляду справ кримінального судочинства. Серед слухачів та активних учасників масштабного тренінгу суддя кримінальної палати Сумського апеляційного суду Валерій Олійник.

За словами Валерія Борисовича, кожен суддя, здійснюючи правосуддя, постійно повинен підвищувати власний фаховий рівень. «Для судді тримати руку на пульсі змін, які відбуваються у вітчизняному законодавстві, – це гарантія законного розгляду справ, захисту прав людини та запорука відсутності скасованих та змінених рішень у судах вищої інстанції», - впевнений він.

Інформативними на думку судді Сумського апеляційного суду були тренінги про надання дозволів на проведення негласних слідчих розшукових дій, особливостей апеляційного перегляду кримінальних справ про злочини проти національної безпеки, посягання на територіальну цілісність держави, військових злочинів тощо.

 

За повідомленням прес-служби суду