Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

13 років позбавлення волі з конфіскацією майна за вчинення розбійного нападу – вирок Овідіопольського районного суду

15 березня 2019, 13:20

Днями Овідіопольський районний суд Одеської області розглянув кримінальне провадження у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті  121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження), частиною четвертою статті 187  Кримінального кодексу України (Розбій) і призначив показання обвинуваченому Ш.:

  • за  частиною другою статті  121  Кримінального кодексу України у виді 9 (дев’яти) років позбавлення волі,
  • за частиною четвертою статті 187 Кримінального кодексу України 13 (тринадцяти) років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна.

Відповідно до частини першої статті 70 Кримінального кодексу України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим призначити обвинуваченому Ш. покарання у виді 13 (тринадцяти) років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна.

При призначенні покарання обвинуваченому Ш. суд враховує: суспільну небезпеку і характер вчиненого ним злочину, тяжкість скоєного, негативну характеристику, що вчинив злочин, який згідно зі статтею 12 Кримінального кодексу України відноситься до категорії тяжких та особливо тяжких, вчинення злочину особою, що перебувала у стані алкогольного сп’яніння та у відношенні особи похилого віку, раніше не судимий в силу статті 89 Кримінального кодексу України, не працює, не одружений, суд дійшов висновку, що його перевиховання та виправлення не можливе без ізоляції від суспільства, та вважає за доцільне призначення обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі.

Обставин, які пом’якшують покарання обвинуваченого Ш., судом не встановлено. Обставиною, яка обтяжує покарання обвинуваченого Ш, є вчинення злочину у стані алкогольного сп’яніння та у відношенні особи похилого віку.

14 березня 2019 року адвокат В. в інтересах засудженого Ш. подала апеляційну скаргу на вирок суду. Справа буде направлена до Одеського апеляційного суду.

Головуючий судя – Кочко В.К.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 495/9359/14-к.

 

За повідомленням прес-служби суду