Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП звернулася до ГПУ щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні за фактом втручання в діяльність судді Київського апеляційного господарського суду Чорногуза М.Г.

15 березня 2019, 10:44

Вища рада правосуддя 14 березня 2019 року розглянула повідомлення судді Київського апеляційного господарського суду Чорногуза Михайла Георгійовича про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк (на фото)поінформував, що, як зазначив у повідомленні суддя Чорногуз М.Г., він у складі колегії суддів розглядав апеляційну скаргу на рішення господарського суду міста Києва від 5 жовтня 2017 року у справі за позовом ТзОВ «Трансзалізничсервіс» до державного підприємства «Молдавська залізниця» про стягнення боргу.

16 липня 2018 року на особистий номер мобільного телефону судді Чорногуза М.Г. через мобільний додаток Viber з невідомого телефонного номера надійшло повідомлення «Депутатське звернення народного депутата України С. від 12 липня 2018 року», в якому вказано, що суддя Чорногуз М.Г. ініціював зустрічі з представником компанії «Трансзалізничсервіс» та вимагав грошові кошти за винесення рішення на користь цієї компанії.

У судовому засіданні 17 липня 2018 року директор ТзОВ «Трансзалізничсервіс» заявив відвід колегії суддів у складі Чорногуза М.Г., Алданової О.В. та Агрикової О.В. у зв’язку зі зверненням до Вищої ради правосуддя із дисциплінарною скаргою.

На запит члена Вищої ради правосуддя прокуратура міста Києва поінформувала, що Київською місцевою прокуратурою № 10 внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом втручання в діяльність судді Київського апеляційного господарського суду Чорногуза М.Г. щодо здійснення правосуддя за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУ НП у місті Києві.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 Кримінального кодексу України, за фактом втручання в діяльність судді Київського апеляційного господарського суду Чорногуза М.Г.

 

Прес-центр судової влади України