Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом підтверджено факт народження дітей на тимчасово окупованій території

14 березня 2019, 17:06

Суддею Ізюмського міськрайонного суду Харківської області ухвалено рішення про встановлення факту народження дітей на тимчасово окупованій території.

До суду звернулася громадянка С. з заявою про встановлення факту народження двох дітей, посилаючись на те, що її донька, перебуваючи на тимчасово окупованій території України, в м. Севастополь Автономної Республіки Крим у жовтні 2017 року народила дівчинку та у жовтні 2018 року народила хлопчика.

Позивачка звернулася до Ізюмського відділу ДРАЦС щодо реєстрації народження дітей. Але у зв'язку з тим, що державні органи на території України не визнають документів наданих «державними органами» на території не підконтрольній Україні, їй було відмовлено щодо реєстрації дітей.

Згідно статті 257-1 Закону України «Про внесення змін до Цивільного процесуального кодексу України щодо встановлення факту народження або смерті особи на тимчасово окупованій території України» від 4 лютого 2016 року № 990-VIII, Заява про встановлення факту народження особи на тимчасово окупованій території України, визначеній Верховною Радою України, може бути подана батьками, родичами, їхніми представниками або іншими законними представниками дитини до будь-якого суду за межами такої території України незалежно від місця проживання заявника. Ухвалене судом рішення у справах про встановлення факту народження особи на тимчасово окупованій території України підлягає негайному виконанню.

 

За повідомленням прес-служби суду