Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Кобеляцькому районному суді Полтавської області проведено правовий квест 

24 травня 2018, 10:00

21 травня 2018 року в Кобеляцькому районному суді вперше було проведено гру- квест «Я знаю свої права», учасниками якого стали учні 9-х класів  Кобеляцької НВК № 1, Кобеляцької ЗОШ № 2 ім. О.Гончара, Кобеляцької школи № 3, Білицької ЗОШ № 1, Бутенківської ЗОШ I-III ступенів.

Метою проведеного заходу є підвищення рівня правової культури молодого покоління, поглибити знання про права та свободи людей, розвивати вміння захищати свої права, підвищення рівня обізнаності молоді з роботою суду.

Заступник керівника апарату суду (прес – секретар) Пасько В.О. роз’яснила учасникам умови та правила проведення квесту.  Усі школярі були розподілені на три команди «Феміда», «Кульбаба», «Рубікон». Для кожної команди був розроблений свій маршрут,  йдучи по якому учасники повинні були перепнути 6 станцій.  

 

Усі команди виявилися дуже кмітливими та спритними, справилися з усіма завданнями та успішно пройшли весь маршрут квесту. Фінішували команди з розривом у декілька хвилин, але спритнішими виявилася команда «Феміда», які й стали переможцями правового квесту.

Під час підведення підсумків даного заходу зі школярами спілкувалася голова суду Омельченко І.І., яка подякувала учням за активну участь у правовій квест-грі в стінах Кобеляцького районного суду Полтавської області. Також голова суду наголосила, що робота юриста дуже цікава, але вимагає щоденного навчання та постійного підвищення власного рівня кваліфікації. Омельченко І.І. в своєму виступі закликала учнів відповідально ставитися до навчання аби в майбутньому бути професіоналами високого рівня.

По завершенню квест-гри переможців та учасників нагороджено подарунками.

Сподіваємось, що гості заходу отримали достатньо інформації та реальних уявлень про почесну та гідну, у той же час напружену та неспокійну багатопрофільну діяльність суддів та працівників апарату суду, та переконані, що подібні заходи сприятимуть формуванню високопрофесійних навичок та вмінь у майбутніх фахівців в галузі юриспруденції та допоможуть розвинути високий рівень правової свідомості та правової культури юного покоління.

 За повідомленням прес-служби суду