Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Із зали суду: Відсутність дійсної волі учасника цивільних правовідносин на укладення договору може бути підставою для визнання останнього недійсним 

24 травня 2018, 09:59

Рішенням Липоводолинського районного суду Сумської області від 08 лютого 2018 року, залишеним без змін судом апеляційної інстанції, визнано недійсним договір оренди земельної ділянки від 01 листопада 2006 року, укладеного між гр. Б. та ТОВ «М.», відносно земельної ділянки площею 3,085 га, розташованої на території Липоводолинської селищної ради Сумської області.

При вирішенні даного спору суд дійшов висновку про те, що 01 листопада 2006 року у гр.Б. було відсутнє дійсне та вільне волевиявлення на встановлення його цивільних прав та обов'язків щодо передачі в оренду товариству вищевказаної приватної земельної ділянки на умовах, визначених у договорі оренди землі від зазначеної вище дати, оскільки під час судового розгляду даної справи доведено, що позивач особисто не підписував вказаного договору та не надавав відповідних повноважень іншій особі на його підписання.

При ухваленні вищевказаного судового рішення суд прийняв в якості істотного та належного доказу висновок судової почеркознавчої експертизи, в якому експерт, спираючись на різні експериментальні зразки підписів та інші досліджувані матеріали, виклав однозначне твердження про те, що підпис на оспорюваному договорі оренди землі виконано не позивачем, а іншою особою.

Із повним текстом рішення місцевого суду можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи 581/245/17 (головуючий суддя – Кузьмінський О.В.)

 

     Інформацію підготував суддя-спікер Бутенко Д.В.