Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Вінницького райсуду Вінницької області завітали школярі 

23 травня 2018, 16:02

     23 травня 2018 року до Вінницького районного суду Вінницької області  в рамках заходу «День відкритих дверей» завітали учні 8 класу навчально-виховного комплексу загальноосвітньої школи 1-111 ступенів – гімназії №30 імені Тараса Шевченка Вінницької міської ради  під керівництвом класного керівника навчально-виховного  комплексу загальноосвітньої школи 1-111 ступенів – гімназії №30 імені Тараса Шевченка Вінницької міської ради Скобєєвої Інни Михайлівни  у супроводі уповноважених працівників суду.

     Учнів зустрів судовий розпорядник суду Вадим Кислиця, який довів учням Правила поведінки відвідувача суду та ознайомив присутніх із етичними та процесуальними нормами поведінки у приміщенні суду, яких всі відвідувачі беззаперечно мають дотримуватись.

 

     Керівник апарату суду Світлана Слободянюк ознайомила учнів з історією та роботою суду, категоріями справ, які розглядає суд, принципом роботи суду та суддів і нововведеннями у судовій системі. Також висвітлила питання щодо роботи помічників суддів, секретарів судового засідання та канцелярії суду. Проінформувала учнів про умови проходження конкурсу на заміщення вакантних посад у суді, про етапи конкурсу для держслужбовців та працівників патронатної служби.

     Заступник керівника апарату суду  Любов Чорна продемонструвала клітку європейського зразка – скляне загородження, яке відокремлює обвинувачених (підсудних) від складу суду й присутніх громадян, про те, що зали судового засідання оснащено технічними засобами за допомогою яких учасники процесу надають свої свідчення, пояснення, як учасники процесу також в залах судового засідання встановлено  системи відеоконференцзв’язку.

     Секретар судового засідання Тетяна Нагірняк, розповіла про особливості роботи секретаря судового засідання та поділились практичним досвідом роботи.

 

     Старший секретар суду Василь Сидорук розповів про  порядок опрацювання вхідної кореспонденції та порядок передачі процесуальних документів і судових справ для розгляду по автоматизованій системі документообігу суду.

 

     Секретар суду Наталія Топчій розповіла гостямпро звернення судових рішеньдо виконання, виписку виконавчих листів та інше.

 

     Секретар суду Інна Хабаза розповіла про процедуру формування і впорядкування справ та продемонструвала прошивки судових рішень минулих років.

 

     На завершення гості висловили слова вдячності організаторам за зустріч та за можливість побачити роботу суду.

     Дякуємо усім, хто залучився до проведеного заходу.

 

За повідомленням прес-служби суду