Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вироком суду зловмисників засуджено за незаконну порубку дерев 

23 травня 2018, 15:16

 Глобинським районним судом Полтавської області засуджено двох жителів Семенівського району Полтавської області за незаконну порубку дерев.

         Так, у листопаді 2017 дані особи за попередньою змовою, не маючи спеціального документу для використання лісових ресурсів, лісорубного або лісового квитка, тим самим не маючи права здійснювати порубку дерев державної форми власності, з корисливих мотивів, за допомогою бензопил здійснили незаконну порубку сироростучих дерев, заподіявши державі істотної шкоди.

У судовому засіданні обвинувачені свою вину у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.246 КК України ( незаконна порубка дерев у захисних лісових насадженнях, що заподіяла істотну шкоду, вчинена повторно та за попередньою змовою групою осіб)  визнали повністю.

Вироком суду їх визнано винуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.246 КК України та призначено кожному покарання у виді 3 (трьох) років обмеження волі, звільнивши від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік.

Цивільний позов прокурора про відшкодування збитків задоволено повністю. Тепер зловмисникам доведеться відшкодовувати заподіяні збитки, завдані внаслідок незаконної порубки дерев, в сумі 21690 грн. 88 коп.

 

За повідомленням прес-служби суду