Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Закарпатський окружний адміністративний суд нагадує сторонам по справах порядок оскарження судових рішень

23 травня 2018, 14:39

У зв’язку з численними поверненнями без розгляду Львівським апеляційним адміністративним судом апеляційних скарг, поданих безпосередньо до апеляційної інстанції,  Закарпатський окружний адміністративний суд повідомляє наступне.

Оскільки на даний час Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система ще не функціонує,  то подавати апеляційні  скарги необхідно через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення.

Нагадуємо, що відповідно до Закону України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів», який набув чинності 15.12.2017 року,  змінено порядок подачі апеляційної скарги у адміністративному судочинстві: стаття 297 КАСУ передбачає подачу апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції . Однак,  відповідно до підпункту 15.5 пункту 15 розділу VII «Перехідні положення» Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи порядок апеляційного оскарження здійснюється за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

 

За повідомленням прес-служби суду