Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд залишив під домашнім арештом двох учасників стрілянини на автостоянці в м. Одесі

23 травня 2018, 13:36

23 травня 2018 року апеляційним судом Одеської області були розглянуті апеляційні скарги захисника підозрюваних Пановського Т.Є. та Сиротюка В.П. на ухвали слідчого судді Київського районного суду м. Одеси про застосування запобіжного заходу у виді домашнього арешту.  

Пановський Т.Є. та Іванченко Я.С., підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 296 ч. 4 КК України, а саме у вчиненні 17 квітня цього року на території автостоянки «ГО Захист Одеса», розташованої по вул. Люстдорфська дорога у м.Одесі, хуліганських дій у складі групи з 12 осіб з застосуванням заздалегідь заготовленої зброї травматичної дії та дерев’яних і металевих кийків.

Ухвалами слідчого судді Київського районного суду м. Одеси відносно обох підозрюваних був застосований запобіжний захід у виді домашнього арешту у період з 21:00 години до 07:00 години наступної доби строком на 2 місяці, а саме до 20 червня 2018 року.        

На зазначену ухвалу захисником підозрюваних до апеляційного суду були подані апеляційні скарги, в яких захисник поставив питання скасування ухвали суду першої інстанції з мотивів їхньої необґрунтованості та не відповідності вимогам кримінального-процесуального закону.

Між тим апеляційний суд, розглянувши доводи апеляційних скарг захисника та матеріали провадження, погодився з висновками слідчого судді суду першої інстанції щодо обґрунтованості підозри та існування ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрювані Пановський Т.Є. та Іванченко Я.С. можуть здійснити дії, спрямовані на перешкоджання кримінальному провадженню, в зв’язку з чим залишив ухвали слідчого судді Київського районного суду м.Одеси без змін.

Нагадаємо, що 07 травня 2017 року апеляційний суд залишив без  змін ухвали слідчого судді Київського районного суду м. Одеси про застосування запобіжного заходу відносно Боргуленка Б.Г. та Іванченка Я.С., які, за версією органів досудового слідства, є співучасниками дій, вчинених Пановським Т.Є. та Іванченком Я.С. 

 

За повідомленням прес-служби суду