Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Чемерівцях суд виніс вирок крадію-рецидивісту 

22 травня 2018, 16:06

Чемеровецький районний суд визнав 36-річного жителя району винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена повторно), ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена повторно, поєднана з проникненням в житло та інше приміщення),  ст. 395 КК України (самовільне залишення особою місця проживання з метою ухилення від адміністративного нагляду) і призначив остаточне покарання – 3 роки 9 місяців позбавлення волі.

Як встановив суд, у липні, серпні й вересні 2017 року в с. Голенищево Чемеровецького району чоловік обікрав кількох односельців, у тому числі й свого товариша: забрав у того телефон,  допоки він нетверезий спав на східцях. Ще у 4 селян з гаражів, будинку і курника викрав бензопилу, сокири, металобрухт і домашніх птахів. Окрім того, обвинувачений, будучи під адміністративним наглядом, кілька разів не повідомляв, що залишає своє постійне місце проживання.

 «Суд враховує, що М. щиро розкаявся у вчиненому, негативно характеризується за місцем проживання, з боку потерпілих відсутні претензії матеріального та морального характеру, просять суворо не карати... Разом з тим він вчинив ряд злочинів, серед яких тяжкі, має не зняті та не погашені судимості, вчинив злочини в період іспитового строку, а тому суд вважає, що виправлення М. можливе лише за умови його ізоляції від суспільства», – зазначає у вироку суддя.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду області.

 

За повідомленням прес-служби суду