Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Захищати свої права, не порушуючи прав інших осіб», – старшокласники Юр’ївської загальноосвітньої школи взяли участь у квесті у місцевому суді

22 травня 2018, 16:03

 

22  травня 2018 року  працівники Юр’ївського районного суду Дніпропетровської області провели черговий   правоосвітній захід для дітей.  Це був  правовий квест (спортивно-інтелектуальна командна гра)  під назвою  «Я дитина… Я маю право…», який відбувся у стінах Юр’ївської загальноосвітньої  школи 1-3 ступенів.  У заході взяли участь  33 школярі 9-го  та   10-го  класів  та двоє вчителів школи.

Мета   квесту   – формувати  знання учнів  про права дитини, поняття  про  нерозривний  зв’язок прав та обов’язків, про захист прав дитини в Україні, про дійсне та уявне порушення прав, про нерозривний зв’язок прав та обов’язків; виховувати  повагу до прав людини, співчуття до людей, чиї права порушуються, взаємоповагу, толерантність.

Спочатку працівники апарату суду ознайомили учнів із  основними положеннями Конституції України, Конвенції ООН про права дитини. А потім школярі у складі двох команд змагалися за звання найкращого знавця прав дитини. Командам потрібно було пройти усі етапи квесту, здолавши перешкоди у вигляді різних інтелектуальних завдань, тестів, кросвордів, гри в м’яч «Права-обов’язки», бліц-турніру, демонстрації малюнків з обговоренням. На завершення у якості практичного завдання діти аналізували лист 14-річного хлопчика Майкла із США, практикуючись у  вмінні розрізняти дійсне та уявне порушення прав.

 «Сподіваюсь, що сьогоднішня наша зустріч була корисною для вас,   допомогла вам усвідомити, що у кожного з вас є права, і ви повинні добре знати їх та вміти ними користуватися, – наголосила на завершення заходу керівник апарату суду О.Петренко. –  Памятайте, що прагнучи відстояти свої права,  потрібно поважати та не порушувати прав інших людей. Це і є ознакою правосвідомих громадян держави».

У  проведенні заходу взяли участь працівники суду Петренко О.В, Костельникова А.І., Смага М.С.

 

 

 

За повідомленням прес-служби суду