Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про «Синій кит», «Фею» та інші загрози говорили судді та правники із школярами у рамках реалізації Болехівського проекту «Правова освіта для підростаючого покоління» 

22 травня 2018, 15:31

         У рамках реалізації проекту «Правова освіта для підростаючого покоління» 21 травня 2018 року відбувся черговий правопросвітницький захід для школярів. Цього разу учасниками проекту стали учні старших класів Болехівської загальноосвітньої школи № 2.

         У заході взяли участь голова Болехівського міського суду Поляниця М.М., заступник керівника Калуської місцевої прокуратури Носович А.Б., начальник Болехівського бюро правової допомоги Гошовська М.С. та начальник Болехівського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Єфіменко А.С. Головною темою зустрічі стало роз’яснення учням їхніх прав та обов’язків. Зокрема, представники суду та прокуратури зосередили свої виступи на питанні запобігання вчинення неповнолітніми кримінальних правопорушень, а представники бюро правової допомоги та міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану акцентувати увагу дітей на їх правах, ознайомили із онлайн-сервісами Міністерства юстиції України, роздали інформаційні буклети.

           Під час зустрічі говорили про загрози, з якими стикаються діти на життєвому шляху. Зокрема під час зустрічі було проведено бесіду про шкідливість наркоманії. Обговорювалися і загрози реєстрації неповнолітніх у соціальних мережах та групах, які провокують неправомірні дії («Синій кит» «Фея» та інші).

            На завершення зустрічі учні змогли отримати відповіді на запитання щодо захисту своїх прав у конкретних життєвих ситуаціях.

 

 

За повідомленням прес-служби суду