Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя апеляційного суду Одеської області Юліан Кравець бере участь у проекті «Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя»

18 травня 2018, 11:51

17-18 травня суддя апеляційного суду Одеської області Юліан Кравець  приймає участь у проекті «Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя». Тренінг для тренерів (ТоТ) з викладання навчального курсу (тренінгу) «Право на повагу до приватного і сімейного життя: застосування статті 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод» для суддів цивільної спеціалізації організоване у місті Києві Національною школою суддів України у співпраці з Координатором проектів ОБСЄ в Україні.

                                                                                

Вітальними словами тренінг розпочали проректор Національної школи суддів України Наталія Шукліна, начальник відділу науково-методичних досліджень проблем судочинства Національної школи суддів України, директор навчального курсу Тетяна Фулей, національний менеджер програми верховенства права та прав людини Координатора проектів ОБСЄ в Україні Наталія Беца та експерт Проекту Ірина Кушнір.

Проведення ТоТ є одним із завершальних етапів процесу розробки навчального курсу та передбачає підготовку суддів-тренерів, які викладатимуть цей курс під час навчального процесу в Національній школі суддів України.

Програма цього ТоТ, як й інших тренінгів для тренерів з тематики Конвенції, передбачає окрім змістовної складової, направленої на розвиток суддівських навичок застосування статті 8 ЄКПЛ, методичну частину щодо вироблення навичок викладання навчальних елементів тренінгу.

Навчальний курс із застосування статті 8 Конвенції для суддів цивільної спеціалізації розроблений у форматі 1,5 денного тренінгу з використанням інтерактивних методів навчання дорослої високопрофесійної аудиторії, які передбачають активність та залученість усіх учасників та учасниць до процесу навчання.

 Програма тренінгу складається із трьох модулів:

Стаття 8 ЄКПЛ: сфера застосування, структура статті, основні принципи, понятійний апарат, критерії виправданості втручання.

Фізична цілісність та медичне втручання, як окремий аспект приватного життя за статтею 8 Конвенції.

Персональні дані.

Модулі тренінгу включають міні-лекції з презентацією PowerPoint, виконання практичних завдань у форматі роботи у малих групах з подальшими обговореннями і коментарями тренерів та експертів, демонстрації відео фрагментів, мозковий штурм. Також програмою курсу передбачене проведення двох індивідуальних завдань – «вхідного» та «вихідного тестування» з використанням системи «клікерів».

Навчальний курс, як і інші тренінги з тематики Конвенції, передбачає попереднє опрацювання рішень ЄСПЛ, зокрема таких: «Пантелеєнко проти України», «Кривіцька та Кривіцький проти України», «Хант проти України», «Мамчур проти України», «Овчінніков проти Росії», «Акопян проти України».

За повідомленням прес-служби суду