Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Актуальні питання щодо здійснення правосуддя у сфері кримінальної юстиції: відбулася регіональна нарада за участю керівництва ККС ВС

24 квітня 2024, 08:23

Голова Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Олександр Марчук і заступник голови Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Наталія Антонюк провели регіональну нараду із суддями апеляційних судів Дніпропетровської, Полтавської, Сумської та Харківської областей, а також судів першої інстанції Полтавської області.

Під час зустрічі, яка відбулася в Полтавському апеляційному суді, обговорили особливості здійснення кримінальних проваджень в умовах воєнного стану, зокрема йшлося як про матеріальний, так і процесуальний аспекти. Учасників наради ознайомили з найважливішими правовими висновками щодо застосування норм кримінального та кримінального процесуального права, що містяться в постановах ККС ВС. Окрему увагу приділили висновкам, які формуються за результатами розгляду кримінальних проваджень в умовах воєнного стану і які в майбутньому матимуть значення для забезпечення єдності та сталості судової практики.

Проведення подібних заходів спрямоване на виконання основних функцій Верховного Суду, визначених пунктами 6, 7 ч. 2 ст. 36 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»: забезпечення однакового застосування норм права судами в порядку та спосіб, що визначені процесуальним законом, і забезпечення апеляційних та місцевих судів методичною інформацією з питань правозастосування. Крім того, такі наради дають можливість застосувати регіональний підхід і обговорити актуальні проблемні питання, що виникають у судах кожної з областей.

Верховний Суд